previous pauseresume next

بررسی اثرات ضد هایپرلیپیدمی عصاره هیدروالکلی پیاز گیاه والک، در دانشکده داروسازی و علوم دارویی اصفهان

گیاه والک (Allium elburzense)گیاه بومی مناطق شمالی ایران است و کاربردهای متعدد غذایی و درمانی دارد. با توجه به وجود ترکیبات موثره متعدد با احتمال اثربخشی بر چربی خون و نیز اثبات اثرات پایین آورنده چربی خون در سایر گونه های جنس Alliumو با توجه به اینکه تاکنون اثرات گیاهAllium elburzenseدرهایپرلیپیدمی مورد بررسی قرار نگرفته است، هدف از این تحقیق بررسی اثر عصاره هیدروالکلی پیاز گیاه Allium elburzenseبر میزان چربی در رت و بر سطح لیپید پراکسیداسیون در مدل ها هایپرلیپیدمی ناشی از گلوکوکورتیکوئید در رت می باشد.

عصاره گیری به روش پرکولاسیون با استفاده از حلال اتانول- آب به نسبت ۷۰- ۳۰ انجام و محتوای تام فنلی عصاره گیاه والک با استفاده از روش فولین سیوکالتو تعیین شد. ایجاد هایپرلیپیدمی در رت با تجویز دگزامتازون با دوز mg/kg۱۰ در روز بصورت زیر جلدی (sc)به مدت ۷ روز صورت گرفت. در گروههای درمانی، تجویز دوزهای ۱۰۰، ۲۰۰ و mg/kg۴۰۰ عصاره هیدروالکلی پیاز گیاه والک، mg/kg۴۰  آتورواستاتین (کنترل مثبت) و ml/kg۵/۰ محلول نرمال سالین (کنترل نرمال) بصورت خوراکی همزمان با تجویز دگزامتازون به مدت ۷ روز انجام شد. پس از اتمام دوره آزمایش سطح قند خون، کلسترول، HDL، LDL، TGو نیز سطح مالون دی آلدهید سرم (MDA)اندازه گیری و همچنین کبد حیوانات از نظر بافت شناسی مورد ارزیابی قرار گرفت.

نتایج این مطالعه حاکی از اثرات مطلوب آنتی اکسیدانی و درمان هایپرلیپیدمی توسط عصاره هیدروالکلی پیاز گیاه والک در رت های هایپرلیپیدمیک می باشد. با توجه به وجود مقادیر بالای ترکیبات فنولی، ساپونینی و سولفوری در این گیاه مطالعات بیشتر در راستای یافتن مکانیسم اثرات آنتی اکسیدانی و نیز ارزیابی بالینی گیاه در اختلالات هایپرلیپیدمی و مطالعات توکسیکولوژیک لازم می باشد.

 
 
 

ورود کاربر

CAPTCHA
این سؤال جهت بررسی این است که آیا شما یک بازدید کننده انسانی هستید یا نه، و برای جلوگیری از ارسال اسپم خودکار.
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.