برگزاری دومین کنفرانس علمی یکروزه ویژه داروسازان، در دانشکده داروسازی و علوم دارویی اصفهان

به گزارش روابط عمومی دانشکده، دومین جلسه بازآموزی ویژه داروسازان، در سال جاری با عنوان اصول تجویز و مصرف منطقی فرآورده های چشمی و پوستی(۱) با همکاری اساتید محترم گروه داروسازی بالینی و با حضور ۱۸۰ تن از همکاران داروساز روز پنجشنبه ۹۴/۳/۲۸ در تالار ابوریحان برگزار گردید.

اولین سخنران، جناب آقای دکتر رسول سلطانی عضو هیات علمی دانشگاه و استادیار گروه داروسازی بالینی دانشکده پیرامون موضوع سخنرانی خود اظهار داشتند: گلوکوم به معنای تخریب عصب بینایی می باشد که یکی از علل اصلی آن افزایش فشار داخل چشم است. گلوکوم به دو نوع زاویه بسته و زاویه باز تقسیم می شود. در نوع زاویه بسته، فاصله بین عنبیه و شبکه ترابکولار (محل خروج مایع زلالیه) باریک است و به همین دلیل خروج مایع زلالیه کاهش می یابد. درمان قطعی این نوع، جراحی است. درمان نوع زاویه باز استفاده از داروها می باشد که از بین داروهای مورد استفاده مهمترین اثر را لاتانوپروست و بتابلاکرها دارد که معمولاً به عنوان انتخاب اول بکار می روند.

دکتر سلطانی سپس به شرح انواع فرآورده های چشمی جدید و اصول انتخاب منطقی این داروها با در نظر گرفتن بیماریهای همزمان، بیماران با شرایط خاص و تداخلات دارویی و عوارض آن پرداخت و توضیحات جامعی را در این زمینه ایراد فرمودند.

سپس سرکار خانم دکتر سارا موسوی عضو هیات علمی دانشگاه و استادیار گروه داروسازی بالینی در خصوص بیماریهای پوستی اینگونه بیان داشتند: یکی از شایع ترین مراجعات به داروسازان در داروخانه ها، در رابطه با مشکلات و بیماریهای پوستی می باشد. درماتولوژی تخصصی بر مبنای مورفولوژی می­باشد. جهت تشخیص و راهنمایی صحیح بیماران، داروسازان باید با انواع ضایعات پوستی و نحوه برخورد با این بیماران آشنا باشند. ضایعات پوستی به دو دسته اولیه (ماکول، پاپول، پچ، پوسچول و...) و ثانویه (خراشیدگی، اسکار و...) تقسیم بندی می شوند. شرح حال کامل از سابقه فامیلی، شغل بیمار، زمان شروع ضایعه، نحوه گسترش ، عوامل محرک و بهبود دهنده ضایعه به تشخیص کمک می کند.

ایشان در ادامه سخنان خود افزودند: علاوه بر درمانهای دارویی، داروسازان در مورد درمانهای غیر دارویی نیز می توانند بیماران را هدایت نمایند. در این بین، نحوه مصرف صحیح فرآورده های دارویی پوستی نیز اهمیت به سزایی دارد. که داروسازان عزیز در این مورد نقش مهم و حساسی را بر عهده دارند.

بحث و تبادل نظر پیرامون مباحث مطرح شده و پرسش و پاسخ، پایان بخش دومین کنفرانس علمی یکروزه پنجشنبه ۲۸/۳/۹۴ بود که با مشارکت اساتید و شرکت کنندگان انجام گردید.