برگزاری سومین کنفرانس علمی یکروزه ویژه داروسازان ، در دانشکده داروسازی

به گزارش روابط عمومی دانشکده، در راستای برگزاری سلسله جلسات بازآموزی های مداوم ویژه داروسازان، دو سخنرانی با موضوع: اصول تجویز و مصرف منطقی فرآورده های دارویی چشمی و پوستی (۲) در تاریخ پنجشنبه چهارم تیر ماه ۱۳۹۴ در تالار ابوریحان دانشکده و با حضور جمع کثیری از داروسازان برگزار شد.

اولین سخنران کنفرانس علمی جناب آقای دکتر رسول سلطانی عضو هیات علمی و استادیار داروسازی بالینی ، در تکمیل سخنان جلسه قبل (فرآورده های دارویی چشمی و پوستی (۱) مورخ ۹۴/۳/۲۸) اظهار داشتند:

از دیگر اختلالات شایع چشم، کونژنکتیویت است که به معنای التهاب و پرخونی Hyperemiaپرده ی ملتحمه (لایه ای است که زیر پلک تا ابتدای شروع قرنیه را می پوشاند) می باشد. علل کونژنکتیویت به طور کلی در دو دسته عفونی و غیر عفونی جای داده می شود. کونژنکتیویت عفونی ممکن است باکتریال یا ویروسی باشد. کونژنکتیویت غیر عفونی ممکن است آلرژیک یا غیر آلرژیک باشد. درمان نوع باکتریال مشتمل بر تجویز آنتی بیوتیک های چشمی و پاک کردن منظم ترشحات (با گاز استریل یا گوش پاک کن) است. کونژنکتیویت ویروسی خود محدود شونده بوده و به درمان دارویی ضد ویروسی نیاز ندارد. در این مورد، آنتی هیستامین ها و ضد     احتقان های چشمی برای رفع ریزش اشک و پرخونی چشم و لوبریکانت های چشمی برای رفع احساس وجود جسم خارجی در چشم به کار می رود. همچنین در ادامه، اختلالات شایع پلک همچون گل مژه و اصول درمان     آن ها به تفصیل مورد بحث قرار گرفت.

سخنران دوم سرکار خانم دکتر سارا موسوی عضو هیات علمی و استادیار گروه داروسازی بالینی در ادامه سخنان جلسه قبل اینگونه بیان داشتند:

بیماری های شایع پوستی که داروساز قادر به درمان آنها در داروخانه است، طیف وسیعی از بیماریها شامل : درماتیت، پسوریازیس، بیماری های قارچی، انگلی و باکتریال پوست، سوختگی ها، آکنه، ریزش مو و ... می باشد. که در تمام این بیماریها داروساز علاوه بر شناخت تظاهرات بیماری و تشخیص و افتراق اولیه، باید بداند که کدام یک از بیماران را باید به پزشک متخصص ارجاع دهد و کدام یک با درمانهای بدون نسخه قابل کنترل است که در این مورد نیز باید به بیمار تذکر دهد چنانچه بعد از گذشت ۱ الی ۲ هفته درمان بیماری بهبود نیافت یا وخیم تر شد، سریعاً باید به پزشک متخصص مراجعه کند. به عنوان مثال بیماری پسوریازیس از جمله اختلالات پوستی می باشد که در طی آن سرعت تکثیر سلولهای اپیدرم افزایش می یابد، و تظاهرات مختلفی از جمله پلاک پسوریازیس تا نوع پوسچولار واریترو درمیک دارد. در این مورد داروساز باید موارد با درگیری بیش از ۱۰% سطح بدن، سن زیر ۲ سال، و علائم التهاب و عفونت را به پزشک ارجاع دهد. و در سایر موارد به صورت بدون نسخه استفاده از امولینت ها، کورتیکواستروئیدهای موضعی، توصیه می شود.

در ادامه کنفرانس ، سخنرانان به پرسش های حاضرین پاسخ دادند.