previous pauseresume next

طراحی و فرمولاسیون آدامس بتاهیستین و ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن، در دانشکده داروسازی و علوم دارویی اصفهان

به گزارش روابط عمومی دانشکده، خانم نسیم باقری از رساله دکتری عمومی خود تحت عنوان «طراحی و فرمولاسیون آدامس بتاهیستین و ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن» که با راهنمایی آقای دکتر ابوالفضل اصلانی انجام شده و به شماره طرح تحقیقاتی ۳۹۳۶۶۰ به ثبت رسیده است، با موفقیت دفاع نمود.

بتاهیستین یک آنالوگ هیستامین است که در درمان بیماری منییر (Menieres disease)و دیگر انواع سرگیجه مرتبط با سیستم وستیبولار، به کار می رود. در این بیماری فشار مایع گوش درونی افزایش می یابد و علائمی مانند وزوز گوش، کاهش شنوایی و سرگیجه بروز می یابد. آدامس بتاهیستین در مقایسه با شکل دارویی قرص، می تواند اثر سریع تر با عوارض جانبی کمتری ایجاد کند.

آدامس بتاهیستین به ترتیب با نرم کردن پایه های آدامس و سپس افزودن سایر اجزای فرمولاسیون و مخلوط کردن آنها و در نهایت اضافه کردن طعم دهنده تهیه شد. تست بررسی یکنواختی محتوا و یکنواختی وزن بر روی آدامس ها انجام شد. آزادسازی بتاهیستین از پایه آدامس با دستگاه جونده مکانیکی و نمونه گیری از آن بررسی شد. پس از رسیده به فرمولاسیون مطلوب، آدامس ها از لحاظ خواص ارگانولپتیکی (نرمی و سفتی، عدم چسبندگی به دندان، حجم توده آدامس، طعم و ماندگاری طعم) در چندین مرحله با طراحی Latin-Squareارزیابی شدند.

            نتایج تست های انجام شده بر روی آدامس ها نشان داد که آدامس هایی با پایه متفاوت، الگوی آزادسازی متفاوتی از خود نشان می دهند. بررسی نمودار تنش کرنش سه فرمولاسیون F۸،F۱۰و F۱۲با ترکیب  پایه های متفاوت نشان داد که هر سه فرمولاسیون در ناحیه الاستیک با کشش یکسان رفتار خطی از خود نشان می دهند. در نهایت آدامس بتاهیستین ۴ میلی گرمی با خصوصیات ارگانولپتیک مناسب به عنوان روش جدید برای دارورسانی بتاهیستین فرموله شد.

 

 
 
 

ورود کاربر