ایام شهادت پیامبر مکرم اسلام و حضرت امام حسن مجتبی و امام رضا علیه السلام تسلیت باد
سالروز رحلت نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله و سلم و شهادت امام حسن مجتبی و شهادت امام رضا علیه السلام را به محضر حضرت ولی عصر عجل الله فرجه الشریف تسلیت و همه مسلمانان جهان تسلیت عرض می نماییم.
ماههای محرم و صفر یادآور اتفاقات بسیار تلخی برای اهل بیت عصمت و طهارت است، که ۲۸ صفر، روز رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) یکی از آن روزها است.
وفات پیامبر اسلام (ص) در روز ۲۸ صفر
پیامبر اسلام در یازدهمین سال هجرت و در آخرین سفر حج در مکه و غدیرخم، در مدینه قبل از بیماری و بعد از آن در جمع یاران و یا در ضمن سخنرانی عمومی، با صراحت و بدون هیچ ابهام، از رحلت خود خبر داد. چنان که قرآن در خصوص رحلت رسول خدا (ص)، یاران ایشان را آگاه کرد.
از «ابن ماجه» چنین نقل شده است که مسلمانان در تعیین محل قبر پیامبر(ص) اختلاف نظر پیدا کردند، برخی گفتند که در مسجد دفن شود و گروهی نیز بر این باور بودند که او با اصحابش دفن شده و ابوبکر نیز میگفت که از پیامبر شنیدم که هر پیامبری، هر جا که از دنیا رفت، در همان جا دفن میشود، از اینرو پیامبر(ص) در یکی از اتاق های منزلش، در شهر مدینه که در همان مکان از دنیا رفتند، به خاک سپرده شدند. در حال حاضر مرقد شریف رسول خدا (ص) چسبیده به مسجد النبی و جزو آن مسجد است.
شهادت امام دوم شیعیان، امام حسن مجتبی (ع)
بعد از آنکه حکومت اموی صلح را بر امام حسن (ع) تحمیل کرد، با اینکه این حکومت به بسیاری از اهداف خود رسیده بود، اما حضور امام حسن (ع) مانع از به اجرا درآوردن برخی از افکار شوم آنان بود؛ از این رو از هر راهی برای به شهادت رساندن وی استفاده میکردند، بعد از بررسیهای بسیار آنها جعده همسر امام حسن (ع) را مناسبترین فرد برای رسیدن به این هدف پلید دیدند. تا اینکه مروان صد هزار درهم به جعده بصورت کاملا محرمانه ارسال کرد و به وی قول ازدواج با یزید را در ازای به شهادت رساندن همسرش، امام حسن مجتبی را داد. به همین دلیل جعده آن حضرت را در روز ۲۸ صفر در سالهای ۴۹ ، ۵۰ و یا ۵۱ هجری قمری با ریختن زهر در آب آشامیدنی مسموم کرد و طولی نکشید بر اثر آن، امام حسن (ع) به شهادت رسید و در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد.
شهادت امام رضا عليه السلام (203 هجری قمری)
حضرت ثامن الحجج مولانا على بن موسى الرضا (عليه السلام ) در سال 203 ه بنابر اصح دو سال پس از وفات حضرت معصومه (عليها السلام ) به شهادت رسيدند. سن مبارك حضرت 49 يا 55 سال بوده است بنابر نقلى در 27 صفر حضرت امام رضا (عليه السلام) به شهادت رسيده اند، ولى مشهور آخر ماه صفر است . در 28 سفر ماءمون انگور مسموم يا آب نار زهر آلود را به اجبار به حضرت امام رضا (عليه السلام) خورانيد
آزارهاى ماءمون نسبت به حضرت
ماءمون از آزار و جسارت نسبت به حضرت كوتاهى نكرد، و حتى حضرت را سه ماه در سرخس مقيدا زندانى كرد
پس از ولايتعهدى ، ابتداى گرفتارى آن حضرت به خاطر معاشرت باماءمون منافق ملعون بود. او به حسب ظاهر در تعظيم و احترام حضرت مى كوشيد، اما در باطن با آزار و اذيت حجت خدا را به مرگ خويش راضى نموده بود.
مسموميت حضرت
ياسر خادم مى گويد: هر جمعه كه آن حضرت از مسجد جامع مراجعت مى كرد، با بدنى عرق دار و غبار آلود دستها را به درگاه الهى بر مى داشت و مى فرمود: ((بارالها اگر فرج و گشايش كار من در مرگ من است ، مرگ مرا برسان )). آن حضرت پيوسته در غم و حزن بود تا در غربت رحلت فرمود. ماءمون پس از آنكه يك شبانه روز امر شهادت آن حضرت راكتمان كرد سراغ محمد پسر امام صادق (عليه السلام ) و جماعتى از آل ابوطالب فرستاد تا سلامت بدن امام را ببينند، و پس از آن شروع به گريه و زارى نمود!
دفن بدن مبارك حضرت
پس از غسل و كفن و نماز بر بدن شريف حضرت كه توسط امام جواد (عليه السلام ) انجام شد آن حضرت را جلو قبر هارون در خانه حميد بن قحطبه ، مكان فعلى دفن كردند بنابر بعضى روايات ماءمون از ترس فتنه مردم دستور به دفن شبانه حضرت داد
مدت امامت آن حضرت 20 سال بود سن شريف امام جواد (عليه السلام ) هنگام شهادت امام رضا (عليه السلام ) 7 سال و چند ماه بود