رفتن به محتوای اصلی
x

معرفی گروه فارماسیوتیکس

گروه فارماسیوتیکس در سال ۱۳۳۵-۱۳۳۴ در دانشکده داروسازی دانشگاه اصفهان تاسیس شد و جزء یکی از گروههای اولیه این دانشکده است که دارای ۹ عضو هیئت علمی می باشد.

تعریف رشته:

موضوع علم فارماسیوتیکس فرمولاسیون و طراحی اشکال داروئی (dosage forms) و سیستمهای دارورسانی می باشد. داروها به ندرت به شكل ماده خالص شيميايي تجويز مي‌شوند و تقريباً هميشه به شكل فراورده‌هاي فرموله شده يا اشكال دارويي ارائه مي‌شوند. براي اين منظور مي‌توان از محلولهاي به نسبت ساده تا سامانه‌هاي دارورساني پيچيده را با بكارگيري افزودنيهاي مناسب يا مواد جانبي در فرمولاسيون به كار برد. رشته فارماسیوتیکس شاخه ای از علوم پزشکی است که فراگیران پس از اخذ مدرک Ph.Dدر این رشته قادر به طراحی فرمولاسیون فرآورده های آرایشی- بهداشتی داروهای مختلف و سیستم های نوین دارو رسانی بوده، به علاوه قادر بهارائه خدمت در بخش تحقیق و توسعه صنایع دارو سازی و سایر مراکز آموزشی و تحقیقات علوم دارویی می باشند.

 

تاریخچه رشته و پیشرفت های جدید:

وجود گروه فارماسیوتیکس از گروههای ضروری، اولیه و حتمی هر دانشکده داروسازی است. آثار و سوابق بدست آمده نشان می دهد که تاریخچه این گروه در دانشگاه اصفهان به قدمت دانشکده داروسازی یعنی بیش از ۵۲ سال قبل می باشد. تاسیس دوره PhDدر گروه فارماسیوتیکس اصفهان از سال ۱۳۶۸ آغاز گردید و تاکنون ۱۳ دانشجوی PhDفارماسیوتیکس از این دانشکده فارغ التحصیل شده اند. اولین دوره دانشجویان PhDرشته نانوفناوری دارویی نیز در سال ۱۳۹۳ در این گروه آغاز به کار خواهند کرد.

آزمایشگاه های گروه فارماسیوتیکس:

این گروه دارای ۴ آزمایشگاه، آموزشی در زمینه دروس فارماسیوتیکس دانشجویان دوره عمومی داروسازی و ۲ آزمایشگاه تحقیقاتی است که در زمینه سیستم های نوین دارورسانی و نانو تکنولوژی فعالیت دارند.

رسالت برنامه آموزشی گروه فارماسیوتیکس در تربیت نیروی انسانی:

• ارتقای کیفیت ارائه خدمات توسط داروسازان شاغلی دو بخش صنایع داروسازی در طراحی فرمولاسیون و بخش تحقیق و توسعه داروئی جدید

• تربیت نیروی انسانی ماهر جهت انجام پژوهشهای مرتبط با رشته فارماسیوتیکس در مراکز تحقیقاتی

• تربیت نیروی انسانی لازم جهت ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی به دانشگاه ها