رفتن به محتوای اصلی
x

معرفی گروه بیوتکنولوژی دارویی

معرفی رشته

رشته ی بیوتکنولوژی یا زیست فن آوری یک رشته کاربردی و میان رشته ای است و کاربرد های مختلفی در زندگی بشر دارد. یکی از مهمترین کاربرد های بیوتکنولوژی نقش آن در تولید داروهای بیولوژیک یا زیست دارو است. به گونه ای که امروزه، بیوتکنولوژی دارویی به عنوان یکی از شاخه های دانش بیوتکنولوژی در جهان مورد توجه قرار گرفته است. زیست فناوری دارویی که حاصل تلفیق داروسازی و فناوری زیستی است گستره وسیعی را پوشش می دهد که از طراحی و تولید واکسن های نوترکیب تا ساخت مواد اولیه دارویی و سیستم های نوین درمانی مثل استفاده از ژن درمانی و یا سلول درمانی و سلول های بنیادی در برمی گیرد.

 

تاریخچه گروه

با توجه به اهمیت بیوتکنولوژی در داروسازی نوین و اهمیت آموزش آن، گروه بیوتکنولوژی دارویی دانشکده داروسازی اصفهان فعالیت خود را از سال ۱۳۸۲ آغاز کرد. از سال ۱۳۸۶ آموزش و تربیت دانشجو در مقطع Ph.Dبیوتکنولوژی دارویی انجام می شود که شامل مجموعه اي هماهنگ از فعاليت هاي آموزشي، پژوهشي و تحقيقاتي است که به تربيت نيروي انساني کارآمد در مقطع Ph.Dمی انجامد است. در هر سال تحصیلی به طور میانگین دو نفر برای تحصیل در مقطع Ph.Dبیوتکنولوژی پذیرفته می شوند.

توانمندی های و دست آوردهای گروه

در حال حاضر ۶ عضو هیئت علمی تمام وقت و ۳ کارشناس آزمایشگاه مجرب در زمینه های آموزشی، پژوهشی در این گروه اشتغال دارند. این گروه دارای ۳ آزمایشگاه تحقیقاتی و آموزشی مجهز با امکانات مناسب برای دانشجویان داروسازی عمومی و دانشجویان Ph.Dاستکه شامل آزمایشگاه کشت سلولی، آزمایشگاه بیوتکنولوژی مولکولی و آزمایشگاه تولید پروتئین نوترکیب می باشد.

حاصل فعالیت های اعضای این گروه در زمینه های آموزشی و پژوهشی به صورت اجرای طرح های تحقیقاتی مصوب، انتشار مقاله های علمی در مجلات معتبر خارجی و داخلی، ثبت اختراع، راهنمایی پایان نامه دکترای عمومی و تخصصی و نیز شرکت در کنگره های خارجی و داخلی می باشد. همچنین کتاب هایی با عناوین "اصول دستکاری ژنی و ژنومیکس"، "واکسن ها و کاربرد آنها در پیشگیری و درمان بیماریها" و "فراورده های بیولوژیک خون و داروهای بیولوژیک موثر بر خون" با همکاری اعضای هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی دارویی اصفهان به چاپ رسیده که به عنوان مراجع درسی دانشجویان قابل استفاده می با